zondag 15 augustus 2010

Saartje Vandendriessche Nieuwjaarsduik Oostende 2009 @ Vlaamse Madammen


Zwangere Saartje Vandendriessche duikt in Noordzee bij Nieuwjaarsduik Oostende 2009

Ondanks de waarschuwing van de huisartsen om toch maar niet deel te nemen aan de ijsberenduik, gingen op 3 januari 2009 bij een buitenluchttemperatuur van -2° en een zeewatertemperatuur van +3° toch een goeie 6000 liefhebbers het koude noordzeewater in voor de Nieuwjaarsduik 2009 in badplaats Oostende. Sommige in badpak, sommige in bikini en sommige zelfs naakt, brrrrr. Onder deze durfallen ook de zwangere één presentatrice en Vlaamse Madam Saartje Vandendriessche!

De Nieuwjaarsduik 2009 is een groot succes geworden. Niet minder dan 6500 'ijsberen' doken het koude water in om 2009 goed in te zetten. Een recordopkomst.

De Nieuwjaarsduik werd dit jaar een echt evenement voor ijsberen. Onder een stralende hemel en een mooie zon doken 6500 deelnemers het water in. Ze deden dit bij een temperatuur rond het vriespunt en in water dat nog geen 2 graden was. Ter vergelijking: vorig jaar was de luchttemperatuur nog 7°C en het water 4°C.

Ondanks de negatieve berichten in één krant, waren er toch 2300 mensen die zich nog ter plaatse inschreven. Bovendien was er geen enkele medisch probleem. Alle Nieuwsjaarsduikers kwamen weer gezond en wel uit het water. Ze konden zich achteraf dan ook opwarmen aan een Smeets jenever en een Royco Minute Soep.

Onder de 6500 deelnemers was ook de kersverse Miss Belgium Zeynep Sever en de zwangere Saartje Vandendriessche, VRT omroepster en presentatrice van onder meer de Naakt Kalender. Ze werden geflankeerd door onder meer de 20 finalistes van Miss Sports Belgium.

Na de koude duik in de Noordzee dook Saartje Vandendriessche nog even lekker voor de camera's van Canvas in een verdiende warme jacuzzi.

De volgende editie van de Nieuwjaarsduik in Oostende staat geprogrammeerd voor zaterdag 2 januari 2010.

















maandag 2 augustus 2010

Sabine Appelmans 'Eeuwige Roem' @ Vlaamse Madammen


Vanaf maandag 26 januari pakt één (VRT) uit met de tweede reeks ‘Eeuwige Roem’, het programma van Bruno Wyndaele waarin Vlaamse ex-topsporters, waaronder ex-tennisster Sabine Appelmans, zich met elkaar meten in een competitie voor de compleetste topsporter.

Dit jaar is ook onze Assese ex-tennisster Vlaamse Madam Sabine Appelmans van de partij. Wij wisten dit al sinds vorige zomer – de opnames van het programma in Sicilië waren de reden dat Sabine tot haar spijt in september niet de presentatie kon verzorgen van de Hopduvelfeesten - maar bij de VRT zijn ze zo gebrand op het beschermen van hun primeurs, dat we het weetje maar wijselijk voor ons hielden.

Onze huidige nationale tenniscoach moet het in deze reeks opnemen tegen wielrenners Roger De Vlaeminck en Jo Planckaert, judoka Ulla Werbrouck, polsstokspringer Patrick Desruelles, atletes Marleen Renders en Betty Vansteenbroek, karateka Windy Goethals, zwemster Carine Verbauwen, motorcrosser Marnicq Bervoets en rallyrijder Patrick Snijers.

In een nieuwe reeks van 'Eeuwige Roem' ontmoeten enkele van onze grootste kampioenen elkaar onder de bloedhete Siciliaanse zon. Roger De Vlaeminck, Ulla Werbrouck, Marleen Renders, Marnicq Bervoets en zeven andere sporthelden strijden er onder het waakzaam oog van Bruno Wyndaele voor eeuwige roem.

In een nieuwe reeks van 'Eeuwige Roem' nemen elf van onze grootste kampioenen het tegen elkaar op in een ultieme krachtmeting. Tennisster Sabine Appelmans, wielrenner Jo Planckaert, judoka Ulla Werbrouck, polsstokspringer Patrick Desruelles, atlete Betty Vansteenbroek, karateka Windy Goethals, atlete Marleen Renders, zwemster Carine Verbauwen, motorcrosser Marnicq Bervoets, rallyrijder Patrick Snijers en wielrenner Roger De Vlaeminck hebben niets meer te bewijzen, maar dat houdt het competitiebeest in hen niet tegen.

Bruno Wyndaele neemt de elf kampioenen mee naar Sicilië, waar hij op zoek gaat naar de meest complete sportman of sportvrouw uit het rijtje. Het gaat er niet om wie het meest traint of het meeste geluk of talent heeft, maar om het totale plaatje: wie combineert doorzettingsvermogen met perfectionisme? Een fysieke topvorm met teamspirit? Controle over het lichaam met strategisch inzicht? Wie is de strafste? De wielrenner of de judoka, de tennisser of de rallypiloot? Kortom, wie maakt na Gella Vandecaveye, de winnaar van vorig jaar, aanspraak op eeuwige roem?

Presentator Bruno Wyndaele was zeer tevreden over de eerste reeks: 'Met de eerste reeks was het een beetje afwachten of het programma zou aanslaan bij het publiek. Met gemiddeld 860.000 kijkers en een marktaandeel van 34 percent mogen we zeggen dat het een succes was. Ook vanuit het buitenland hebben we veel waardering genoten, er bestaat momenteel reeds een Noorse en een Zweedse versie van het programma'.

De tweede reeks werd opgenomen in Sicilië. Waarom werd er gekozen voor Sicilië?
'We hebben gekozen voor het grootste eiland in de Middellandse zee. Het is een ruw, uitgestrekt maar vooral heel divers eiland. We hebben elke test in de best mogelijke omgeving kunnen doen: in zee, in uitgestrekte gebieden, in een ruïne of zelfs in een modern winkelcomplex'.

Is er veel veranderd in vergelijking met de eerste reeks?
'Bijna alles is nieuw: de locatie, de deelnemers en bijna alle proeven zijn nieuw. Een paar proeven hebben we opgevist uit de eerste reeks. Het enige wat we niet veranderd hebben zijn de kwaliteiten van een topsporter. Een echte winnaar moet nog altijd doorzettingsvermogen hebben en moet dat kunnen combineren met perfectionisme, teamspirit, strategie, concentratie, fysieke kracht, uithoudingsvermogen en met stressbestendigheid'.

Ben je tevreden over de kandidaten van de nieuwe reeks?
'We zijn zeer tevreden over de kandidaten. Het zijn stuk voor stuk echte kampioenen met een groot hart. Topsport is keihard, maar je moet zelf niet keihard zijn om het te maken in de sport. Als je naar hun sportprestaties kijkt, kan je niet anders dan die mensen bewonderen. Mocht je de kandidaten al kennen, dan zullen ze je nog verbazen. Ken je ze nog niet, dan nodig ik je uit om ze te leren kennen gedurende de volgende weken, het is echt een fantastische groep'.

Sabine Appelmans (Aalst, 22 april 1972) is een voormalig Belgisch professioneel tennisspeelster.

Sabine Appelmans werd geboren in Aalst en woont thans in Erembodegem. Ze begon haar professionele carrière in 1989 en stopte in 2001. Van 1989 tot en met 1998 maakte Appelmans deel uit van het Belgische Fed Cup team en in 1992 en 1996 van het Belgische Olympisch team. In 1990 en 1991 werd Appelmans verkozen tot sportvrouw van het jaar in België.

Na haar tenniscarrière deed de Belgische tennisster een gooi naar het beroep van tv-omroepster maar ze bezat helaas niet het natuurlijk talent om hierin te slagen. Momenteel is Appelmans actief als tennis co-commentator bij de Vlaamse Radio en Televisie (VRT), treedt ze geregeld op in amusementsprogramma's en is ze coach van het Belgische Fed Cup team.

Sinds 13 september 1997 is Sabine getrouwd met Serge Haubourdin. Samen hebben ze 2 zoontjes: Obi (9 november 2001) en Arno (december 2004).

Sabine heeft 1 jongere broer Didier Appelmans (1976).