zaterdag 20 november 2010

Geena Lisa Peeters bodypaint in VRT omroepstoel @ Vlaamse Madammen


Geena Lisa Peeters: "Met naakte ludieke acties kan je veel bereiken"

Toen Kom op tegen Kanker in het najaar 2004 bij haar aanklopte om "Kom op en stop" te ondersteunen met een stunt, aarzelde Vlaamse madam Geena Lisa geen seconde. Samen met Marijn Devalck, Katja Retsin en Sabine Hagedoren daagde ze Vlaanderen uit om massaal te stoppen met roken. Als tegenprestatie verscheen ze eind januari 2005 één minuut lang op het televisiescherm in een heel bijzondere outfit: enkel en alleen gekleed in een likje verf, naakt dus.

"De stunt met de bodypainting vond ik heel geslaagd", klinkt het bij Geena Lisa als we polsen naar haar persoonlijke hoogtepunten van de campagne 2004-2005. "Ik stond versteld van de vele reacties. Iedereen wist dat het over 30.000 mensen ging die zouden stoppen met roken. Een derde heeft het volgehouden. Dat zijn maar liefst 10.000 mensen. Het is het resultaat van een actie gedragen door veel bekende en minder bekende Vlamingen. Ik ben er fier op dat we dat in groep hebben kunnen bewerkstellingen. Ook de manier waarop vond ik heel aantrekkelijk. Een beetje speels, uitdagend, erotisch, verrassend. Het gaat natuurlijk om een ernstig onderwerp maar met zulke ludieke naakt acties kan je veel bereiken."



U werkte vroeger al mee aan andere campagnes zoals "Massaal op de schaal". Van wanneer dateert uw eerste contact met Kom op tegen Kanker?

"Van toen ik plantjes kocht en de start- en slotshows volgde op de televisie. Toen ik zelf voor de televisie ging werken, geraakte ik nauwer betrokken bij de activiteiten van Kom op, onder meer door mijn deelname aan acties."

Geena Lisa deze avond naakt op tv

Vlaanderen is 30.000 rokers armer. Dus moet Geena Lisa haar belofte nakomen. Vanavond om 20 uur kondigt ze zonder kleren en alleen met een likje verf op haar lichaam de programma's op Eén aan. ,,Ik kijk er weliswaar niet naar uit, maar ik ben ook niet zenuwachtig'', zegt Geena.
,,Ik word door een steengoede bodypainter beschilderd. Je ziet amper dat ik helemaal naakt in de omroepzetel zal zitten.''



Geena Lisa Peeters pas geverfd bloot in omroepzetel
Eén-omroepster lost belofte aan stoppende rokers braafjes in



De uitdaging was eenvoudig: als nog eens 10.000 rokers zich zouden inschrijven op de website van Kom op en Stop, dan zou Geena Lisa Peeters gisteren eventjes naakt omroepen. Weliswaar bedekt met een laagje kunstzinnige bodypaintverf.
Visagiste Barbara Jéhansart mocht de klus klaren: met spons en penseel en met huidvriendelijke bodypaintverf - voor wie thuis wil proberen, de merken Kraylan en Fardel zijn aan te bevelen - voorzag zij het bovenlichaam van Geena Lisa van een kleurrijk laagje, met geel, oranje en bruin als hoofdtinten: ,,Vooraf hadden we een aantal duidelijke afspraken gemaakt. Het mocht zeker niet aanstootgevend en zelfs niet erotisch zijn, hooguit een beetje teasend .''



Hoe zorg je er voor dat het niet aanstootgevend is?



,,Dat begint al bij het model zelf. Met Geena Lisa leverde dat geen enkel probleem op. Ze is heel professioneel met haar vak bezig. Ik heb dan ook rekening gehouden met haar suggesties. Het ontwerp van de tekening is eveneens bepalend. Ik heb het speels en vrouwelijk gehouden. En verder heb je het camerastandpunt en de belichting natuurlijk, die kan je zodanig instellen dat iedereen er zich goed bij voelt. Ook Geena Lisa zelf.''



Hallo, Geena Lisa?


,,Ik ben helemaal niet preuts, maar uiteindelijk heb ik toch bijna de hele tijd mijn armen gekruist. Per slot van rekening verscheen ik naakt in beeld rond acht uur 's avonds, en dan kijken er nog kinderen. Het is niet de bedoeling dat de kijkers anderhalf uur zitten te zoeken naar mijn borsten en tepels.''



Hou je er een goed gevoel aan over?



,,Eigenlijk wel. Vergeet niet waarom ik het gedaan heb, hé. Opdat de mensen zouden stoppen met roken. Aan al die rokers die zich geëngageerd hebben is mijn advies: volhouden jongens!''



De stunt van Geena Lisa om naakt, alleen met een likje verf om te roepen, heeft Eén geen windeieren gelegd. Geena en haar tetten verschenen weliswaar een kwartiertje later dan verwacht op de afspraak, maar de kijkers zaten in groten getale op haar te wachten. Geena Lisa kwam na Man bijt hond, dat 1,41 miljoen kijkers lokte, in beeld. Om precies 20 uur, 16 minuten en 22 seconden toen ze even zonder gekruiste armen voor haar borsten in beeld was, bereikte Eén een piek van 1.235.700 Vlamingen. Haar unieke aankondiging was goed nieuws voor Het leven zoals het is in de zoo . De docusoap lokte 1,259 miljoen geïnteresseerden en was meteen het best bekeken programma van de avond. Voor Thuis zaten nog 1,117 miljoen fans voor de buis.



Het heeft wel iets van een fata morgana: als we allemaal stoppen met roken, kruipt ze binnenkort enkel en alleen gekleed in een likje verf, naakt dus, het omroephokje in. Zonder gêne is Geena Lisa best wel te vinden voor een uitdaging. Maar goeie voornemens?
,,Nee, die zijn niet aan mij besteed'', zegt de Mona Lisa der omroepsters. ,,Ik laat het allemaal op mij afkomen. Ik ben van niets bang. En dat doet deugd, want zodra de angst er niet meer is, valt er een serieuze last van je schouders.''

donderdag 18 november 2010

Cupmaten worden alsmaar groter: ook bij Vlaamse madammen, actrices en BV's

De omvang van de boezems van vrouwen wordt steeds groter, en groter. Er staat geen rem meer op op de grote van hun borsten. Dat blijkt uit de lingerieoorlog tussen de bekendste fabrikanten, zoals Marlies Dekkers en nieuwkomer Sapph, die strijden om de vrouw met weelderige boezem. Als je de foto's in mannen magazines van P, Humo en Ché bekijkt, of televisie kijkt op vrt, vtm en vt4, of in de cinema naar een Vlaamse actrice in een film, kan je vaststellen dat het nog klopt ook, de bustes in Vlaanderen worden steeds groter.

Kijk maar eens naar foto's van Vlaamse mediamadammen Alizée Poulicek, An Lemmens, Ellen Dufour, Ellen Petri, Francesca Vanthielen, Hanne Troonbeeckx, Kim Clijsters, Charlotte Vandermeersch, Hanne Decoutere, Clara Cleymans, Evy Gruyaert, Betty Owczarek, Eline De Munck, Caroline Gennez, Goedele Wachters, Goedele Liekens, Nathalie Meskens, Lesley-Ann Poppe, Ann Ceurvels, Sabine Hagedoren, Karen Damen(K3), Wendy van Wanten, Roxane Kalishoek, Ann van Elsen, Lien van de Kelder, Sabine de Vos, Sofie Van Moll, Kathleen Aerts, Geena Lisa, Erika Van Tielen, Jade Foret (we hebben Emile Mpenza er natuurlijk afgeknipt, dat spreekt!), Kim Hertogs, Linda Mertens, Marie Vinck én überbabe Véronique De Kock. BV´s als Justine Henin en Andrea Croonenberghs slaan we voor het gemak maar even over.


SUPERGROTE BH’S

Door deze opvallende vaststelling is de vraag naar supergrote bh’s in België sterk toegenomen, en dat leidt bovendien tot een fikse rel tussen de grote ondergoedkoninginnen, zoals Marlies Dekkers en producent Sapph, tot in de rechtbank toe. Het is hen allemaal te doen om het zogenaamde topsegment; de klasse F, dubbel FF en G, dubbel G te doen. Cupmaat DD doet al bijna niet meer mee.

Dekkers is daarin al jaren de onbetwiste nummer één, de keizerin voor vrouwen met een pompeuze borstomvang. Maar mevrouw Dekkers beschuldigt Sapph nu van plagiaat en beweert dat deze concurrent haar ontwerpen namaakt, omdat ze zich ook volop op dames met tetten van een (dubbele) F en een (dubbele) G gooien.

Wij weten de exacte cupmaten niet van de Vlaamse diva's die wij hier hebben opgesnord... Maar of het allemaal wel puur natuur is,... dat moet u deze dames bij gelegenheid zelf maar eens vragen. In de VS zijn siliconen borsten de norm, dit in tegenstelling tot de Vlaamse boezem, waar 'echte' borsten vooralsnog de overhand hebben.

De Vlaamse vrouwenborst wordt dus almaar groter. Vijftien jaar geleden was de gemiddelde behamaat 75B, nu is dat een flinke 75C. Het Vlaamse lingeriemerk Prima Donna, gespecialiseerd in luxueuze beha's voor volle boezems, noteerde vorig jaar een verkoopsstijging van 16,8 pct in vergelijking met 2004. De prontere boezems zijn volgens gyneacologen het resultaat van een vetter eetpatroon en borstvergrotingen bij 5 pct van de jonge vrouwen. In België is de grootste cupmaat die in de winkels wordt aangeboden een H, in Groot-Brittannië kunnen vrouwen al een BH met cupmaat J kopen.

Belgische vrouwen hebben grote borstomvang.

De Belgische vrouwen bekleden de vierde plaats in het klassement over de borstomvang in Europa. Meer dan de helft, of 56 procent, van de Belgische vrouwen beschikt over een C- of D-cup.

Daarmee laten ze de Franse en Zweedse vrouwen achter zich, zo blijkt uit een onderzoek van GfK voor het bh-merk Triumph. De Britse, Deense en Nederlandse vrouwen borsten vormen de top 3. Vrouwen tussen 20 en 29 jaar hebben meestal de grootste borstomvang, een DD cupmaat.

Belgische borsten zijn dan weer wel kleiner dan Nederlandse. Uit onderzoek blijkt dat veertig procent van de Nederlandse vrouwen cupmaat D of groter heeft. Bij de Belgische vrouwen is dat 28procent.

De Nederlandse vrouwen triomferen. Toch wat de grootte van hun boezem betreft. Uit analyse van de verkoopsresultaten van Vente-Exclusive.com, naar eigen zeggen de grootste webwinkel van België en Nederland, blijkt dat de Nederlandse boezem beduidend volumineuzer is dan de Belgische.

In Nederland worden vooral D-cups of groter verkocht, in ons land vooral A-, B- en C-cups. Veertig procent D-cups of groter in Nederland, tegenover 28 procent bij ons.

‘Herkenbaar’, zegt Philippe Vertriest, designdirecteur van alle lingerielijnen van lingerieproducent Van de Velde. ‘De verkoop van Prima Donna, een speciale lijn voor vrouwen met een zwaardere boezem, is de jongste jaren het sterkst gegroeid in Nederland. Ook de verkoop van de A-cup bij andere merken als Marie-Jo daalt, die van de C- en D-cup stijgt opmerkelijk.’

Maar hoe komt het dat Nederlandse vrouwen groter voorzien zijn dan Belgische? Volgens Rudy Van den Broecke, professor gynaecologie van de Universiteit Gent, heeft het vooral te maken met hun lichaamsbouw. ‘De grootte van de borsten wordt voor een deel door de lichaamsbouw bepaald. Hoe groter je bent, hoe groter je boezem. En de Nederlandse vrouwen zijn nu eenmaal groter, dat is wetenschappelijk bewezen.’ Ook het geboortegewicht is belangrijk. Hoe zwaarder je bent bij de geboorte, hoe meer kans je hebt op een grote boezem.

Toch hoeven we volgens hem niet jaloers te zijn op de Nederlandse dames. ‘Dames met grote borsten hebben meer en dichter opeengepakt klierweefsel dan dames met kleine borsten. Hoe meer klierweefsel, hoe groter de kans dat een tumor ontstaat en dat je borstkanker krijgt.’

Volgens professor Van den Broecke worden alle boezems ter wereld alsmaar groter. ‘Meisjes eten vettiger en worden daardoor zwaarder en gaan vroeger menstrueren. Dat zorgt voor meer oestrogeen in hun lichaam. Hoe meer oestrogeen je hebt, hoe groter je borsten worden. Ook roken zorgt ervoor dat je meer oestrogeen in je bloed krijgt.’

Voor de lingerieontwerpers is het dus duidelijk. Ze moeten alsmaar meer grotere beha's maken. ‘We moeten nu vooral beha’s maken voor jongere dames met een kleine omtrek zoals zeventig en vijfenzeventig centimeter die toch een grote cupmaat hebben', zegt designdirecteur Vertriest van Van de Velde.

Internationaal gezien doen Belgische boezems het goed. Britse borsten zijn de grootste in Europa. Daar heeft maar liefst één op de zes vrouwen een D-cup of meer. Daarna volgen de Deense dames, die ook rijkelijk werden bedeeld door Moeder Natuur. De Nederlandse boezems staan op drie en de Belgische op vier. We doen het dus bijlange niet zo slecht. De kleinste borstjes vindt u in Italië. Daar heeft slechts tien procent een D-cup.

Groot of klein, dik of dun, Vertriest wijst erop dat slechts tien procent van de vrouwelijke bevolking de perfecte ronde appelvormige boezem heeft. Als uw boezem maar gezond is, luidt het motto.

Vlaamse vrouwen roepen op tot bh-loze dag
Vrijdag moet in België een bh-loze dag worden. Een anonieme Vlaamse vrouwenbeweging doet via de sociale netwerksite Facebook een oproep aan alle Vlaamse vrouwen om ,,hun boezem niet langer te martelen en hem voor een dag ademruimte te gunnen''.

Dit meldde de Belgische krant Het Laatste Nieuws onlangs. De reden voor de bh-boycot is dat het volgens de initiatiefnemers een seksobject is dat door de mode-industrie is opgedrongen en totaal overbodig is. ,,Ook zonder bh gaan onze borsten niet hangen'', vinden de vrouwen.

Volgens styliste Tiany Kiriloff knelt een bh helemaal niet en vinden mannen het juist sexy als vrouwen wel een bh dragen. Lingerieontwerper Filip Vertriest zegt dat borsten wel degelijk op hun plaats worden gehouden door een bh. ,,Dat hij soms niet lekker zit, komt omdat 70 procent van de vrouwen de verkeerde bh-maat draagt'', zegt hij.

Meer dan 27.000 mensen hebben zich inmiddels al bij de Facebook-groep aangemeld. De meeste hebben ook daadwerkelijk toegezegd hun bh vrijdag thuis te laten.

Vrijdag is het BH-loze dag. Op de netwerksite Facebook roept een groep op om 'die vervelende' BH één dag thuis te laten. Meer dan 27.000 mensen zijn al fan van de nieuwste feestdag. De initiatiefnemers: dezelfde mensen die achter de 'Tettentent'-festivalactie van het Nieuwsblad schuil gaan.
Martel uw boezem niet langer. Laat ze hangen. Naakt is in. Deze niet mis te verstane boodschap staat sinds 11 mei op het internet. Anonieme Facebookers deden een ludieke oproep om op vrijdag 26 juni dat onding thuis te laten. Een initiatief van feministes met geitenwollensokken en gebatikte T-shirts dachten velen. Niet zo. De mensen achter BH-loze vrijdag zijn dezelfde als die achter de Tettentent, de festivalcampagne van het Nieuwsblad.

'Een paar maanden geleden waren we aan het brainstormen over de tettentent-actie ', zegt salesmanager Griet Ducatteeuw van Het Nieuwsblad/De Gentenaar . 'Ik vond die hele campagne eerst nogal vrouwonvriendelijk, het woord tetten al helemaal. Als mijn zoontje dat woord gebruikt, zeg ik hem dat hij zijn woordenschat dringend moet herzien. ( lacht )'

Ducatteeuw vertelde haar collega's waarom zij eigenlijk een BH draagt. 'Natuurlijk zou ik graag af en toe eens zonder dat strakke ding buiten komen. Maar o wee als ik dat zou doen. De mannen zouden dat als provocatief beschouwen. Ik zou nagekeken worden met mijn naakte borsten.' En dus gooide ze, als grap, een initiatief op tafel. 'Ik stelde voor dat er elk jaar één dag zou zijn waarop vrouwen zonder BH naar school of werk konden gaan, zonder dat de mannelijke collega's of klasgenoten daar seksistische opmerkingen over maken.'

Een alerte stagiair op die brainstormsessie pikte het idee op en maakte - met de bekende gevolgen - een Facebook-pagina aan. BH-loze vrijdag werd onmiddellijk een razend succes. Bijna 30.000 mensen zijn al fan, op de internetpagina stromen de reacties binnen. Vrouwen steunen het initiatief en laten hun BH morgen thuis, mannen kijken - ondanks de belofte geen seksistische opmerkingen te maken - uit naar BH-loze vrijdag. Cupmaat maakt niet uit.

'Dit is niet zomaar een commercieel verhaal', zegt Nieuwsblad -marketingmanager Liesbeth Dupon. 'De BH-loze vrijdag is ontstaan in de rand van onze jongerencampagne, als uitloper van een creatieve brainstorm. Pas later zijn we op de kar gesprongen. We hebben tettententen en andere gadgets uitgedeeld aan de fans van de Facebookgroep. En dat werd énkel met hoera's onthaald. Het hele tettentent -verhaal loopt trouwens als een trein. Talloze internetsites pikken de filmpjes op, radiostations zijn enthousiast en de tenten vliegen de deur uit.'

En wat doet Griet Ducatteeuw, de vrouw die alles ongewild bedacht, morgen? 'Ik heb een managementsvergadering buitenshuis morgen. De dag kon dus eigenlijk niet slechter vallen. Maar ik zal die bittere pil doorslikken ( lacht ). Ik ga het gewoon doén.'

Of en welke BV's op televisie of in de media meedoen, is nog niet bekend.

maandag 15 november 2010

Katja Retsin zwanger 'Steracteur Sterartiest' @ Vlaamse Madammen


Katja Retsin ruilde in 2002 TMF voor één en werd er prompt omroepster. Ze werkte mee aan Het swingpaleis en Vlaanderen Vakantieland en nam aan de zijde van Herman Van Molle 6 jaar lang de presentatie van Eén jaar gratis voor haar rekening. Steracteur sterartiest was Katja’s eerste grote showprogramma.

Dat smaakte naar meer, want in tussentijd groeide la Katja uit tot een van de leading ladies van De rode loper. Vorig jaar startte ze met haar schoonzus een modezaak en schreef ze het boek Start to Style, een stijlgids waarmee naar verluidt iederéén zich mooi kan kleden.

Voortaan zijn er elke week vijf steracteurs in de running in Steracteur sterartiest. Dat maakt het extra spannend voor de acteurs, want zij weten vooraf niet welke muzikale opponenten ze in de loop van het programma nog zullen tegenkomen.

Pas een week op voorhand maken Vlaamse Madam Katja Retsin en Thomas in de uitzending bekend wie de nieuwkomer is. De acteurs moeten elke aflevering het beste van zichzelf geven in twee nummers: eentje dat opgelegd is door de vakjury en eentje dat ze helemaal zelf mogen invullen.

Ook dit jaar zit het venijn in de staart, want aan het einde van elke aflevering belanden twee van de vijf steracteurs op de gevreesde afvallersbank.

Nieuw is de manier waarop ze daar terechtkomen: een van de twee bankzitters wordt rechtstreeks door de vakjury gekozen, terwijl de andere er door toedoen van de kijkers belandt. Alleen is niet bekend wie door de vakjury op de wip zit en wie door de kijkers…

Uiteindelijk krijgen de kijkers het laatste woord. Zij beslissen wie bij het begin van de volgende aflevering onverbiddelijk naar huis moet. Maar niet getreurd, in de plaats van de afvaller betreedt een nieuwe steracteur de arena.





dinsdag 2 november 2010

Miss België 2009 Zeynep Sever in Valentijnsshoot met voetbalvrouwen @ Vlaamse Madammen


Vijf voetballersvrouwen, onder wie de mooie Miss België Zeynep Sever, doen een Valentijnsshoot in voetbaltenue.

Voor Valentijn organiseerde Sport/Voetbalmagazine een sexy fotoshoot met vijf vrouwen van voetballers uit de eerste klasse.

Hoofdvogel was onze nieuwe Miss België, Zeynep Sever. Zij heeft een relatie met de doelman van de nationale ploeg van Turkije.

Voor Zeynep Sever, net als voor de vier andere Vlaamse Madammen, was deze fotoshoot alvast niet de gewoonste zaak van de wereld.