vrijdag 16 maart 2012

Rani De Coninck Villa Marcel Vanthilt @ Vlaamse Madammen

Rani De Coninck komt ook naar Villa Vanthilt. Binnenkort is Hart voor mekaar weer op het scherm en er komt ook een vierde seizoen van Mijn Restaurant.
Op dinsdag 31 mei ontvangt Marcel Vanthilt hoog bezoek in 'Villa Vanthilt'. De Britse band Queen bestaat dit jaar veertig jaar en de musical over Queen, We will rock you, is de meest bezochte ter wereld. Queens manager, Jim Beach, geeft nooit interviews, maar maakt voor Villa 'Vanthilt' een uitzondering. Jim bestookt Marcel met hilarische anekdotes, ongeziene foto's en verhalen uit eerste hand over de band van Freddie Mercury.
Ook Vlaamse Madam Rani De Coninck schuift aan. Twintig jaar geleden veroverde Rani Vlaanderen als Miss Belgian Beauty en ondertussen krijgt Vlaanderen maar niet genoeg van haar; afgelopen zaterdag werd de laatste 'Zot van Vlaanderen' uitgezonden, binnenkort is 'Hart voor Mekaar' opnieuw te zien op het scherm en er komt een vierde seizoen van Mijn restaurant! aan.
Rani De Coninck (Lochristi, geboren 5 augustus 1970) is een Vlaamse tv-presentatrice.
Vlaamse Madam Rani De Coninck startte als presentatrice bij de VRT, waar zij onder andere het programma De Droomfabriek presenteerde. Zij ging daarna over naar de regionale tv-zender AVS, waar zij lange tijd nieuwsanker was. Rani presenteert sinds 1 januari 2006 het VTM-programma Vips. Ze werd ook de eerste Miss Belgian Beauty in 1991.
Op 2 september 2006 presenteerde Rani De Coninck de Miss Belgium Earth-verkiezing 2006. In de zangwedstrijd Just The Two Of Us (2006) vormde Rani De Coninck een zangduo met Günther Neefs. In januari 2007 nam ze de presentatie van Het Verstand Van Vlaanderen over van Koen Wauters, die op dat moment mee deed aan Parijs-Dakar. Voor het programma Celebrity Shock reisde De Coninck samen met voetballer Gilles de Bilde naar Thailand, waar ze speciale kuren onderging. Het programma is te zien op VTM. Samen met juryleden Peter Goossens, Dirk De Prins en Christel Cabanier presenteert Rani na seizoen 1 en 2, nu ook het derde seizoen van het realityprogramma Mijn Restaurant (VTM).
Rani De Coninck heeft drie kinderen: zoon Beau en dochter Dora bij haar ex-man Gust De Coster en een zoon Leon bij haar huidige partner Laurens Verbeke, voormalig creatief directeur bij de Vlaamse Media Maatschappij.
Televisie Rani De Coninck
    De Drie Wijzen (1989)
    De Droomfabriek (1992-1997)
    Zonnekloppers (1995-1996)
    Dagelijkse Kost (1996)
    Casino Royale (1997)
    Leuke Leugens (1997)
    Spoorloos (1998)
    Finale Mister Belgium (1998-2000)
    Waarde landgenoten (1998)
    Diana & De Coninck (1998)
    Top X (1999)
    Het Paleis (1999)
    International Boulevard (1999)
    Feest! 50 jaar televisie (2003)
    De tabel van Mendelejev (2005)
    De Thuisploeg (2005)
    Vips (2006)
    Just The Two Of Us (2006)
    Het Verstand Van Vlaanderen (2007)
    Celebrity shock (2007)
    Huwelijk uit handen (2007)
    Mijn Restaurant (2008-heden)
    Hart Voor Mekaar (2008-heden)
    Zot van Vlaanderen (2010-heden)
Saartje vandendriessche en Freddy De Kerpel in 'Zot van Vlaanderen' van Rani De Coninck
Of je nu de Vlaamse geschiedenis op je duimpje kent, de biografieën en palmaressen van onze sporticonen uit het hoofd hebt gestudeerd, of alle Vlaamse hits luidkeels woord voor woord kan meezingen... Je kan nooit àlles weten over Vlaanderen. Rani De Coninck heeft dus nog vragen genoeg om in 'Zot van Vlaanderen' op zaterdag 21 mei het vuur opnieuw aan de schenen te leggen van de broers Coppens.
Mathias brengt zanger en JIM-VJ Dimitri Vantomme mee, en ook Saartje Vandendriessche en sportpresentator- en commentator Carl Huybrechts proberen hun duit in het zakje te doen. Staf Coppens laat zich vergezellen door Sandrine, stand-up comedian Youssef El Mousaoui en Freddy De Kerpel. Of de voormalig bokskampioen zich in de 'Zot van Vlaanderen'- studio even lekker voelt als in de ring, zal zaterdag blijken.
'Zot van Vlaanderen' van Rani De Coninck met Belle Perez, Showbizz Bart en Born Crain
Het ideale moment om met het hele gezin voor de buis te kruipen en samen gezellig mee te kwissen met Mathias en Staf Coppens. Zij brengen op zaterdag 14 mei 2011 elk weer een nieuw team mee, in de hoop samen zoveel mogelijk te weten over de -vaak hilarische- Vlaamse televisie-, sport- en eetcultuur.
vtmKzoom-gezicht en singer-songwriter Arne Vanhaecke is momenteel naakt te bewonderen op zijn eerste album 'Vlinders en een maagzweer' -dat hij vorige week aan de pers voorstelde- maar om het team van Mathias Coppens te versterken trok hij zijn mooiste kleren aan. Belle Perez scoorde 11 jaar geleden met 'Hello World', maar op zaterdag 14 mei moet de zangeres vooral veel van Vlaanderen afweten. En ook politicus Selahattin Koçak probeert Mathias aan de overwinning te helpen.
Uiteraard wil ook Staf Coppens in de gratie van gastvrouw Rani De Coninck vallen, en daarvoor rekent hij op de hulp van zanger Born Crain, acteur Manou Kersting en Showbizz Bart. Deze laatste mag dan wel alles afweten van de laatste nieuwtjes en roddels uit BV-land, maar hoe is het met zijn kennis van onze rijke televisiegeschiedenis gesteld?
De 7 hoofdzonden volgens Rani De Coninck
Rani De Coninck, gastvrouw van 'Mijn restaurant!', schotelt u haar 7 Hoofdzonden voor: 'Het past niet bij mij om de frivole framboos uit te hangen.'
Als geen ander weet Rani De Coninck dat het bestaan van tv-gezichten aan meedogenloze ups en downs onderhevig is. In de jaren negentig, toen ze samen met Bart Peeters en Sabine De Vos 'De droomfabriek' presenteerde, was ze één van de paradepaardjes van de openbare omroep. Maar toen ze in 1997 naar VT4 overstapte (later kreeg ze spijt en wou ze terug), was ze niet meer welkom aan de Reyerslaan. Lange tijd was ze op de sukkel, tot vtm haar in 2006 een exclusiviteitscontract aanbood en ze vorig jaar met 'Mijn restaurant!' op klinkende wijze revanche nam.
Seizoen twee van de realityserie is alweer een hit, en daar geniet de 38-jarige ex-Miss Belgian Beauty duidelijk van - Rani De Coninck stráált als we haar thuis in Gent opzoeken. Maar ze blijft nuchter: 'Ik heb zwarte sneeuw gezien, en ik weet dat mij dat opnieuw kan overkomen.' Ober, de hoofdzonden!
RANI DE CONINCK «Ik ben opgegroeid in een gezin waar hoogmoed een grote zonde was. Mijn ouders waren er als de dood voor dat hun kinderen - vier meisjes en één jongen - naast onze schoenen zouden lopen. We moesten altijd en overal ons best doen, maar ze hebben ons daar nooit een uitdrukkelijk compliment of een beloning voor gegeven. Het kon altijd beter.
»Nu heb ik daar een dubbel gevoel bij. Ik kan nooit echt tevreden zijn over de dingen die ik doe - als ik mezelf op het scherm zie, denk ik altijd: hm, dat kon beter. Mijn broer en mijn zussen hebben dat ook: die kunnen ook nog altijd heel erg twijfelen aan zichzelf. Maar aan de andere kant ben ik blij dat ik geen dikke nek heb.»
 Had je niet de neiging om te gaan zweven toen je voor televisie begon te werken en opeens heel veel aandacht kreeg?
Rani De Coninck «Daar was ik wel wat bang voor. Ik heb vrienden en familie gevraagd om onmiddellijk aan mijn mouw te trekken als ze merkten dat ik kapsones kreeg. Gelukkig heeft niemand dat ooit hoeven te doen. Integendeel: geregeld komen mensen mij zeggen dat ze vroeger bij mij op school hebben gezeten en dat ik in die op twintig of vijfentwintig jaar tijd geen sikkepit veranderd ben. Een groter compliment kun je mij niet maken.
»Sommige mensen in de branche denken er anders over, maar ik vind niet dat ik een bijzondere job heb en dat ik mezelf daarom óók bijzonder zou moeten voelen. Televisie is gewoon mijn werk, en na mijn werk ga ik naar huis, waar ik een gewone huisvrouw en moeder van twee kinderen ben. Ik vind het heel vervelend als mensen mij op een piëdestal zetten. Mensen met een echt nuttige job, zoals dokters of verpleegsters: díé verdienen dat. Ik niet.»
VTM-presentatrice Rani De Coninck (39) is bevallen van zoontje Leon. Trotse papa is Laurens Verbeke, ex-programmadirecteur bij VTM en haar voormalige baas. 'Leon is een flinke kerel met een ferme bos donkerblond haar. Rani straalt van moederlijk geluk', klinkt het. Lotte Debrouwere
 
Rani De Coninck, de 39-jarige presentatrice van Mijn restaurant, is woensdag 25 november bevallen. De kleine Leon is het eerste kindje voor Laurens Verbeke (40), het derde al voor Rani. Zij kreeg eerder samen met haar ex-man Gust De Coster twee kinderen Beau (15) en Dora (13). 'Ook Leons broer en zus zijn in de wolken', zegt Laurens. 'Ze kunnen hun handen en ogen niet weg houden van de baby.' Rani liet al eerder weten dat haar twee pubers echt naar de geboorte uitkeken. 'Het is voor hen een unieke ervaring. Ze leefden heel erg mee met dat kleine wonder in mijn buik', zei ze twee weken geleden.
Het kindje was uitgeteld voor eind november en kwam via keizersnede ter wereld. 'Zoals gepland. Na 38 weken in mama's buik had Leon al een stevige 53,5 cm en 3,810 kilo bijeengespaard', aldus Laurens. 'Mama Rani De Coninck herstelt heel goed van de ingreep en straalt van moederlijk geluk.'
Het paar is zo'n twee jaar samen en kreeg in het begin van hun relatie de wind van voren. Een relatie met je baas kon volgens kwatongen niet. Ondertussen heeft Laurens ontslag genomen als programmadirecteur.
Baby én carrière
Rani is met haar 39 jaar geen jonge mama meer. 'Vroeger was ik de jongste mama aan de schoolpoort, ik was 23 toen Beau geboren werd. Nu zal ik aan het andere uiteinde bengelen', zegt Rani De Coninck daarover. Ze krijgt nu een kindje op het moment dat haar carrière als een trein loopt. Ze was en is met Mijn restaurant één van de leading ladies van VTM. Maar Rani zit ook daar niet mee. 'Ik heb er nooit hinder van gehad, van moeder zijn.'
Rani De Coninck is dolgelukkig en geniet nu met haar gezin van haar baby.
Tegen de sterren op: Rani de Coninck en aartsbisschop leonard van spiegelbeeld voorzien
Sinds de start van de nieuwe afleveringen van ‘Tegen de Sterren Op’, is het humoristische programma steevast aanvoerder van de programmatop-20 op doelgroep VVA 18-54. De tweede aflevering van het nieuwe seizoen werd door 935.779 live-kijkers bekeken -goed voor een marktaandeel van 38,9% (VVA 18-54)- en tijdens het piekmoment keken opnieuw meer dan 1 miljoen Belgen.
Op donderdag 17 maart 2011 ddedn de spiegelbeelden van Rani De Coninck (Barbara Sarafian) en Aartsbisschop Léonard (Walter Baele) hun intrede in ‘Tegen de Sterren Op’. En verder zijn Nathalie Meskens, Ivan Pecnik, Clara Cleymans, Guga Baul, Chris Van Espen en Jonas Van Geel weer te zien… niet dat de acteurs en actrices nog te herkennen zijn.
Aflevering 7
Gastvrouw Rani De Coninck en de fine fleur van de Vlaamse BV-wereld spelen knotsgekke spelletjes in het dolkomische spelprogramma 'Zot van Vlaanderen'. Peter Goossens en Sergio Herman schotelen de kandidaten van 'De Beste Hobbykok van Vlaanderen' een originele opdracht voor. Met welk verborgen talent kan Bart De Wever ons nog verbazen in 'Ik kan iets'? Hannah Maes gaat haar groene boekje te buiten in 'Code 37'. Aartsbisschop Léonard schreef zijn diepste gedachten neer in een gedichtenbundel en presenteert een voorsmaakje. En niemand minder dan het Ierse tapdanswonderkind 'The Prince of the Dance' zorgt voor een apotheose van internationale topklasse. An Lemmens is deze week gastvrouw van dienst in 'Tegen de Sterren Op!'

donderdag 1 maart 2012

Maaike Neuville, Marie Vinck, Nathalie Meskens, Roos Van Acker, Evi Hanssen Youtube videoclip 'Ik ben een meisje' van Boy Roy @ Vlaamse Madammen

Vlaamse Madammen Maaike Neuville, Marie Vinck, Nathalie Meskens, Roos Van Acker en Evi Hanssen in grappige Youtube videoclip 'Ik ben een meisje' van Boy Roy.
Op twee dagen tijd hebben al 30.000 mensen op Youtube gekeken naar de videoclip van 'Ik ben een meisje', de eerste single van de Vlaamse Boy Roy, alias Roy Aernouts. Fascinerend, want de nog onbekende zanger wist tientallen bekende koppen te strikken. Vlaamse Madammen Marie Vinck, Kristien Hemmerechts, Roos Van Acker, Evi Hanssen, Nathalie Meskens, Charlotte Vandermeersch, Maaike Neuville en nog een pak anderen zingen stuk voor stuk de tekst mee.
'Samen met Tom Pintens (muzikant en zanger, die ook de single arrangeerde, red.) kwam ik op een avond op het idee om twee, drie actrices te laten zingen. De volgende dag haalde ik mijn telefoonboekje boven en tot mijn verbazing had ik er meteen veertien te pakken waaronder Vlaamse Madammen Marie Vinck, Nathalie Meskens en Maaike Neuville. De dag daarna zat ons atelier waar we de opnames deden vol. Toen dacht ik: laten we er zoveel mogelijk strikken. Het liedje is een ode aan de vrouw, en aan het meisje in ieder van ons.'
In de clip van Boy Roy lippen een rist vrouwen als Marie Vinck, Kristien Hemmerechts, Roos Van Acker, Evi Hanssen, Nathalie Meskens, Charlotte Vandermeersch, Maaike Neuville het liedje 'Ik ben een meisje'.
'Ik Ben Een Meisje’-clip hit op Facebook (video)
Op het moment dat we Boy Roy, alias Roy Aernouts, aan de lijn krijgen, telt zijn clip van ‘Ik Ben Een Meisje’ 6.630 views op YouTube. Wedden dat het filmpje waarin een stortvloed sexy aan actrices en presentatrices als Marie Vinck, Nathalie Meskens en Maaike Neuville de revue passeert eind september al een veelvoud heeft opgeleverd?
“Dan moet je weten dat ik het clipje pas dinsdagochtend op mijn Facebookpagina heb gepost”, klinkt Roy Aernouts nog lichtjes opgewonden.
dEUS
‘Ik ben een meisje’ is de eerste single en titeltrack van het debuutalbum van Boy Roy. Voor het album werkte Roy samen met producer Craig Ward (ex-dEUS) en Tom Pintens. Over twee weken is de single verkrijgbaar via iTunes, in februari 2012 ligt het album in de winkels.
"Op een nacht wilde ik twee à drie bekende vriendinnen vragen om de tekst te playbacken. Maar er ontstond een sneeuwbaleffect", vertelt Roy. "‘s Ochtends, na twee uurtjes rondbellen, had ik er al veertien! Waarna ik besloot om nog meer ‘meisjes’ te vragen."
Actrices als Marie Vinck, Natalie Meskens en Maaike Neuville en presentatrices als Roos Van Acker en Evi Hanssen maakten allemaal de verplaatsing naar het atelier van schilder Stijn Dierckx op ‘t Zuid in Antwerpen waar ze de tekst voor een doek inzongen.
Een prinsesje, met speldjes in het haar. Met dank aan de Antwerpse muzikant Boy Roy wil zowat iedereen het tegenwoordig zijn. 'Ik wou met dit nummer een ode aan het meisje in elk van ons brengen', zegt zanger Roy Aernouts over 'Ik ben een meisje'. Online wint zijn eerste single vliegensvlug nieuwe zieltjes, op de radio ontbreekt het voorlopig aan airplay.
Amper één week oud is het filmpje, en al meer dan 26.000 nieuwsgierigen zijn er. En dat voor één zin, meegelipt door een twintigtal vrouwen als Marie Vinck, Natalie Meskens en Maaike Neuville. Of beter: meisjes. En één man. "Ik ben een meisje", de allereerste single van de Antwerpse muzikant Boy Roy, ontpopt zich dezer dagen tot een hoogst aanstekelijke oorwurm. Met YouTube en Facebook als opvallend vruchtbare humuslaag. "Geen toeval", reageert Roy Aernouts, de man achter Boy Roy.
"Ik ben zelf een grote Facebookliefhebber, vooral voor de video-en muziekfragmenten die vrienden op mijn wall posten. Dus wou ik ook wel graag eens iets maken dat vlot doorgepost wordt en op die manier een eigen leven gaat leiden. Dat is gelukt, want ik heb het gevoel dat het credo 'ik ben een meisje' een leuze aan het worden is waar vrouwen van alle leeftijden trots op zijn."
Cruciaal ingrediënt van het succesrecept: een clip vol knappe en bekende koppen, van Maaike Neuville tot Roos Van Acker en van Kristien Hemmerechts tot Nathalie Meskens. Maar vooral: een eenvoudig maar aanstekelijk liedje. "Het gevaar bestaat natuurlijk dat alle aandacht op de clip komt te liggen, maar ik ben ervan overtuigd dat het liedje ook op zichzelf staat", zegt Aernouts. "Ik heb de voorbije dagen letterlijk honderden mails gekregen, bijvoorbeeld van oud-leraressen waar ik jaren niets meer van had gehoord, en de meeste gaan toch over het liedje zelf. In het beste geval versterken clip en lied elkaar."
Het meisje in elk van ons
'Ik ben een meisje van zeven jaar/ik wil een ijsje en speldjes in mijn haar/een eigen kamer en een prinsesje zijn/en ik wil aandacht en een weeshuis'. Met die regels richt Boy Roy van bij de start van het nummer zijn pijlen op oor, hart en ziel. Fijnbesnaard en welgemikt. "Ik wou met dit nummer een ode aan de vrouw brengen", aldus Aernouts. "Ik botste al snel op 'meisje', een heel mooi woord, ook om te zingen. Daarna ben ik mij gaan verplaatsen in het hoofd van een meisje, onder meer door veel te praten met mijn toenmalige vriendin Hanina Reijn. 'Wat wou je toen je zeven was', vroeg ik haar. 'Een weeshuis', gaf ze zich bloot, want ze was zot van de film Annie .
Maar zelfs bij mijn dochter, die nu anderhalf is, zie ik al een hele grote drang om een echt meisje te zijn. Een mama zelfs. De hele tijd is ze met haar wiegje aan het spelen. Bekijk 'Ik ben een meisje' dus vooral als een ode aan het vuur en de wilskracht in de vrouw, en aan het meisje in elk van ons." Man of vrouw. "Dat onderscheid is toch steeds moeilijker te bepalen? Ik merk bij mij thuis bijvoorbeeld dat ik altijd de schroevendraaiers doorgeef aan mijn vriendin."
Twee jaar oud is het lied al, Aernouts presenteerde het eerder al in Canvas-programma Lux. De versie anno nu verschilt echter sterk van die van toen, vooral op muzikaal vlak. "Het liedje heeft inderdaad al een hele weg afgelegd", zegt Aernouts. "De creativiteit en muzikaliteit van Tom Pintens, die mij helpt om oude opnames bij te schaven, zijn daarbij heel belangrijk."
Eveneens heel belangrijk in Aernouts' onlinehit is een rijkgevuld telefoonboekje. "Samen met Tom kwam ik op het idee om twee of drie actrices te laten zingen, maar de volgende dag haalde ik mijn telefoonboekje boven en had ik er meteen veertien te pakken", zegt de 31-jarige Antwerpenaar. " Dat is goed, want hoe meer verschillende meisjes de woorden 'ik ben een meisje' in de mond nemen, hoe meer betekenis ze krijgen."
Met Nathalie Meskens en Evi Hanssen zat hij op school, Kristien Hemmerechts doceerde hem literatuur op Studio Herman Teirlinck. "Het maken van deze clip, in de studio van schilder en vriend Stijn Dierckx, ik heb al slechtere tijden gekend in mijn leven." Met een pienter gemonteerd eindresultaat. 'Ik wou dat God niet echt bestond', zingt Hemmerechts bijvoorbeeld.
Aernouts: "We hebben iedereen meerdere fragmenten laten inzingen, maar toen iedereen gepasseerd was, werd het heel snel duidelijk welke zinnen best bij wie pasten. Heel intuïtief, op een half uurtje tijd, hebben we dan de zinnen definitief verdeeld en de clip gemonteerd."
Geldt online nog het credo 'alle meisjes aan de macht', dan blijft dat andere uitgelezen muzikale medium, radio, opvallend achterwege. "Ik heb de voorbije dagen als een klein kind naar de radio zitten luisteren", zegt Aernouts. "Helaas. Ik heb heel veel liedjes gehoord, maar niet het mijne. Ach, misschien moeten ze nog eens luisteren en komt het toch nog op de radio."
Evert Venema, programmator bij Radio 1 twijfelt nog aan het nummer. "Het is een grappig filmpje met Vlaamse Madammen Marie Vinck, Natalie Meskens en Maaike Neuville, maar dat zie je natuurlijk niet op de radio. bij Radio 1 willen we platen die de gimmick overstijgen en het is nog niet duidelijk of dit nummer boven de lat komt."
In tussentijd trekt Aernouts langs de Vlaamse theaterzalen met zijn muziekvoorstelling De parabel van het probleem. Première op 23 september in de Antwerpse Arenbergschouwburg.