dinsdag 1 juli 2014

Hanne Troonbeeckx Tjing Tjing Zomer Beringen TV Limburg @ Vlaamse Madammen

Hanne Troonbeeckx was in juli en augustus het gezicht van Tjing Tjing Zomer op TV Limburg.

Hanne Troonbeeckx werd namelijk deze zomer het gezicht van 'Tjing Tjing Zomer' op TVL.

8 weken lang trok Belgische Babe Hanne Troonbeeckx naar de mooiste plekjes in Limburg. Ze bezoekt er opmerkelijke bezienswaardigheden, vertoeft in de prachtige natuur en gaat langs op de gezelligste adressen.

Zo zal ze te zien zijn in Genk, Houthalen-Helchteren, Hamont-Achel, het Maasland, Tongeren, Lommel, Borgloon en Beringen.

Hiermee brengt Hanne Troonbeeckx haar zomer door in Limburg.

Haar geboortestad Beringen kent ze als geen ander maar ook de andere Limburgse gemeenten geven hun mooiste geheimen aan haar prijs.

Tjing Tjing Zomer ieder weekend in juli en augustus op TVL.

Tjing Tjing Lifestyle is een trendy programma met Limburgse roots. Elk weekend trekt presentatrice Annemie Ramaekers naar hippe plekjes, bijzondere beurzen en evenementen.

Ze gaat op zoek naar de laatste modetrends, inspirerende woonideeën of nieuws uit showbizzland.

Vanaf zaterdag 4 juli zijn Hanne Troonbeeckx, Filip en Rob Biesmans acht weken lang te gast in het TVL-programma ‘Tjing Tjing Zomer’, waarin ze kijkers de kunst van het barbecuen zullen bijbrengen.

Dinsdag vonden de eerste opnames plaats in ’t Wit Kasteel van Kerkom, een deelgemeente van Sint-Truiden.

De broers – allebei bekend van ‘Mijn Restaurant!’, zij het van verschillende seizoenen – zullen in elke ‘aflevering’ één gerecht bereiden en er twee aangepaste wijnen bij serveren.

Intussen komt er ook schot in de zaak wat betreft het eigen restaurant dat de twee samen willen beginnen.

“We hebben een optie genomen op een pand en we zijn momenteel in onderhandeling met drie banken”, knikt Rob.
“Zodra een van hen het licht op groen zet, beginnen we met de verbouwingen.”

Hanne Troonbeeckx: De zomer is voor ons altijd druk

“Koen Buyse en ik gaan meestal in het voorjaar met vakantie omdat het dan minder druk is, de winter wordt op die manier gebroken en professioneel komt het voor ons dan ook beter uit.

Dit jaar waren we in Zanzibar. Dat was heel leuk. De zomer is voor ons meestal druk. Koen treedt dan op op allerhande festivals en is bovendien bezig met zijn nieuwe plaat.

Hanne Troonbeeckx: Zelf heb ik ook opnames. Ik ga voor TV Limburg Tjing Tjing Zomer doen en voor VT4 presenteer ik de Redbull Air Race waarvoor ik naar New York, Istanbul en Porto moet.

In augustus ga ik wel nog een paar dagen met een vriendin naar Barcelona en in september maak ik samen met Koen en onze ouders een citytrip naar New York.
Ik ga ervan uit dat dat heel gezellig gaat worden.”

'Vanaf de mijnterril heb je een schitterend uitzicht', zegt stadsgids Sylvain Maes, maar het is niet duidelijk of hij daarmee de weelderige boezem van zijn gast, de Beringse babe Hanne Troonbeeckx, bedoelt of het zicht op Stal.

Hanne was te gast in het kader van 'Tjing Tjing Zomer' op TVL. We zien Hanne en haar gids op een tandem rond de Paalse Plas fietsen, het mijnmuseum bezoeken, met de verhalenfluisteraar het Kioskplein bezoeken,vodka drinken in het Poolse lokaal om te eindigen met het hoogtepunt: de mijnterril met het prachtig uitzicht.

Fotograaf Henk Van Cauwenbergh was gisteren druk in de weer in een bos in Hasselt voor de veertiende editie van De Showbizzkalender.

Atlete Svetlana Bolshakova moest op het laatste moment afzeggen, maar Kate Ryan, Hanne Troonbeeckx, Gaëlle Six, Tatiana Silva, Kirsten Flipkens, Anneleen Coorevits, Katerine Avgoustakis, miss België Cilou Annys, Ellen Dufour, Roel Vanderstukken en wielrenner Jürgen Van den Broeck met zijn vriendin Barbara laten zich in de kalender van een heel andere kant zien.

'Het opzet is bekende naakte mensen op een verrassende manier in beeld te brengen en dat lukt ook deze keer weer aardig', zegt Van Cauwenbergh. 'Dé revelatie voor mij is Lauren Versnick, de dochter van Lynn Wesenbeek. Dat meisje is pas 16, maar ze heeft de drive en het talent om het te maken als topmodel. Ze is echt heel fotogeniek, en komt goed over in bikini, badpak of zelfs bloot.'

De Showbizzkalender 2011, een soort van naaktkalender, wordt op 23 oktober voorgesteld tijdens een gala in de Provinciale Hogeschool in Hasselt. De opbrengst gaat naar de aanplanting van een nieuw bos in Limburg.

Oostende beleefde zijn Cirque du Soleil-première met de spektakelshow Varekai, waarin als naar goede gewoonte acrobatie, show en circus worden gecombineerd. Varekai had eind 2007 zijn Europese première in Antwerpen en was met de eerste voorstelling in Oostende aan zijn drieduizendste opvoering toe.

Een ongeziene parade aan bekend volk zag de feestelijke voorstelling die voortborduurt op de mythe van de overmoedige Icarus, onder wie Evi Hanssen en Fred Di Bono, Francesca Vanthielen en Anne De Baetzelier, de actrices Hilde Heijnen, Martine Jonckheere, Ianka Fleerackers (met dochter Lily), Karlijn Sileghem (met vriend en acteur Ides Meire) en Kadèr Gürbüz. Ook BV's Koen Buyse en Hanne Troonbeeckx waren van de partij, evenals Eric Van Rompuy met echtgenote, Jan en Lien Verheyen met dochtertje Anna, Wendy Van Wanten, Andrea Croonenberghs, Veerle Baetens, Anneleen Liègeois, Maaike Neuville, Jess Donckers, Nathalie Meskens, Stefanie Clerckx, Gaëlle Garcia Diaz, Marie Vinck, Evy Gruyaert, Lien van de Kelder en Werther Van Der Sarren.

Ze zegt zélf dat ze niet kan rijden. En voorwaar: ze heeft gelijk! Hanne Troonbeeckx van VT4 is ongetwijfeld de minst geconcentreerde chauffeur van alle BV's die een snelle en zuinige ronde rijden op het Circuit Zolder. Wij kropen op de achterbank en konden het nog nét navertellen.

De eerste woorden uit het mondje van Hanne Troonbeeckx (31) als ze deur opent: 'Ik kan dus écht niet rijden hè?' Gevolgd door een zenuwachtig lachje. Het gezelschap met copiloot Dany Colebunders put zich uit in zalvende woorden. Dat gaat lukken, het zal wel meevallen, dat soort zinnetjes. Iets zegt ons dat de presentatrice van The Block het meent.

Ze ziet er iets te ... uitgedost uit. Gelakte nagels, trendy handschoenen met halve vingers, stappers met hoge hakken. Hanne krijgt amper haar racepak aan, alsof haar grote borsten toch iets in de weg zitten, maar het lukt uiteindelijk.

'Nee serieus: ik kan écht niet rijden.' Ze zegt het voor de tweede keer. 'Als jij nu in mijn plaats achter het stuur gaat zitten? Met die helm op ziet niemand het verschil.' Een grapje, wellicht. Maar ze oogt bijzonder nerveus. Daar is een reden voor, zegt ze.

'Ik heb in mei van dit jaar een ongeval gehad. Ik ben op de E40 aangetikt door een vrachtwagen en ben al tollend de snelweg overgestoken. Dààr ben ik bang van bochten geworden. Ik neem bochten nu echt zo traag mogelijk.'

Na een paar rondjes met Dany op het gaspedaal gaat Hanne Troonbeeckx met lange tanden achter het stuur zitten. Ze vertrekt en maakt er een wandeling van. Vreemd dat dit nerveuze meisje met een BMW 320d Coupé rijdt. 'Voordien had ik een BMW 1-reeks', kakelt ze met zenuwen in haar stem. 'Ik vind BMW een tof merk voor jonge mensen. Na die 1-reeks wou ik mezelf trakteren op een mooie auto. Zo'n BMW 3-reeks vond ik mooi. En zo'n coupé oogt sportief. Achteraf bleek die BMW nog goed te rijden ook!'

Een auto kopen omdat je hem mooi vindt: het is geen schande. Maar een auto kopen zonder ermee te rijden: het zegt veel over een mens. Op het circuit geeft Hanne een zelfzekere indruk. Haar mond staat niet stil, haar handen evenmin. Beetje bizar: tijdens het rijden en het praten kijkt ze naar achteren.

En dan bedoelen we: écht naar achteren kijken, niet via de achteruitkijkspiegel. Copiloot Dany fronst de wenkbrauwen: 'Zou je niet naar de weg kijken, Hanne?' De blonde schoone deerne van VT4 reageert: 'Ik ben gewoon bezorgd om mijn passagiers op de achterbank. Dat mag toch?' De copiloot zakt steeds dieper weg in zijn stoel.

Over de snelle ronde van Vlaamse seksbom Hanne Troonbeeckx kunnen we kort zijn: ze is niet snel. Bang voor bochten, u weet wel. Te veel afgeleid, ook. Eigenlijk is er weinig verschil tussen haar snelle ronde en haar zuinige ronde.

De ene wat sneller dan de andere. Slechts twee bijzonderheden tijdens haar parcours. Eén: de manier waarop ze haar bochten naar links neemt. Met alleen de rechterhand langs de binnenkant van het stuur en dan naar links draaiend, de knokkels en de handpalm naar het gezicht gericht.

'Hou je stúúr aan de buitenkant vast', zegt Dany. Maar op deze chauffeur lijkt geen verf te pakken. Dat blijkt in haar laatste ronde. 'Nu zal ik het eens doen zoals ík het doe', lacht Hanne. Waarop ze alle goede raad van de copiloot overboord gooit. Achteraf vindt Hanne dat het allemaal nogal meeviel. 'Dit was eigenlijk niet zo erg. Op de stoel van de passagier was ik het minst op mijn gemak. Ik vond het al erg toen hij zachtjes reed. Na een paar rondjes dacht ik: Hanne, doe dit in je eigen tempo. Dany zei: gas geven ín de bocht. Ik zei: nee, ik geef gas ná de bocht. Ik was niet echt afgeleid, vind ik. Dat praten en achteruitkijken beschouw ik als een vorm van sociaal zijn.'

Zou Hanne Troonbeeckx vandaag iets geleerd hebben? 'Dat ik mijn stuur een beetje verkeerd vastneem en dat die angst in de bochten misschien onterecht is.' Of die angst dan overwonnen is? Hanne lacht schaapachtig. 'Niet echt. Maar als ik me focus op die bochten en dat gas geven gaat het misschien beter. Dat rijden op een circuit: ik zou het nooit spontaan doen.' Waarop ze haar jas aantrekt en haar handschoenen met halve vingers. 'Die bochten zijn er écht te veel aan.'

Als Hanne naar buiten wandelt, staren alle mannen haar na. Dany staart ook, maar om een andere reden. Hij heeft meer de blik van een bezorgde vader. 'Het zou niet slecht zijn als dit meisje een cursus wagenbeheersing volgde.'

De grootste bezienswaardigheid van Beringen is de oude mijnsite. Op één van de voormalige mijnterreinen is het Vlaams Mijnmuseum te vinden. Dit is de grootste bewaarde mijnsite in Europa.

In Beringen ligt ook het domein van de Paalse Plas. Het domein heeft één van de weinige Limburgse golfclubs, De Millennium golf. Ook ligt er een watersportcentrum en een fietsinrijpunt waar je ook fietsen kunt huren voor een dag ontspanning.

Verder is er ook het recreatieoord, ’t Fonteintje, hier staat de uitkijktoren met een indrukwekkend uitzicht. Ook heeft het oord een minigolf, fit-o-meter, wandelpaden enz.…

Beringen heeft ongeveer 42 000 inwoners en een oppervlakte van 78,30 km². De postcode van Beringen is 3580. De huidige burgemeester heet Marcel Mondelaers. Sinds 2006 heeft Beringen een nieuw logo. Met dit logo wordt Beringen voorgesteld als een mijnstad en een stad met landelijk karakter.

Uit Beringen komen ook enkele bekende Vlamingen zoals Ingrid Berghmans, een bekend judoka. Nicky Vankets, de modeontwerper en Hanne Troonbeeckx, een bekend presentatrice.

Tussen 1901 en 1992 werd in de Limburgse mijnstreek steenkool ontgonnen. Op zeven plaatsen gingen kompels elke dag opnieuw onder de grond om het zogenaamde zwarte goud boven te halen. Na de tweede wereldoorlog kenden de mijnen van Winterslag, Beringen, Eisden, Waterschei, Zwartberg, Zolder en Houthalen hun grootste bloeiperiode. Vanaf het einde van de jaren 50 werd de concurrentie van goedkopere energiebronnen echter zwaar. De mijnen waren niet meer rendabel en moesten uiteindelijk sluiten.

In het Vlaams Mijnmuseum in Beringen dompel je je in een sfeer van lang geleden. Als je binnenkomt, word je verwelkomd door een film over het mijnwerkersleven. Gidsen vertellen je alles over het leven van toen, hoe het was om in de mijn te werken en hoe de streek door deze unieke industrie beïnvloed werd.

In het bezoekerscentrum, dat in één van de vier ophaalgebouwen ligt, vind je een tentoonstelling over de mijnstreek. Hoe was het vroeger? Hoe is het nu? Wat zal de toekomst brengen?

Het Vlaams Mijnmuseum vind je in de Koolmijnlaan 201 in 3582 Beringen.

Beringen heeft zijn mijnverleden nog niet losgelaten. Ook rond het mijnmuseum vind je sporen van toen: de mijnterrils, tuinwijk, mijnkathedraal en zelfs een moskee kunnen bezocht worden.

Naast steenkool werden ook veel stenen bovengehaald. Dat puin werd op een aparte plek gestapeld en beetje bij beetje ontstond zo de mijnterril. Toen de mijnen gesloten werden, heeft men deze steenberg bezaaid en werden er wandelpaden aangelegd. Wie tot op de top wandelt kan een prachtig panorama bewonderen, net als Hanne Troonbeeckx deed.

Paal is een dorp dat zowel op toeristisch als op industrieel vlak een grote rol speelt binnen Beringen.

Zo beschikt het dorp over een recreatiegebied "de Paalse Plas" met visvijvers, een zeilplas en een golfterrein. Er is een fietsinrijpunt van het fietsroutenetwerk met een infokiosk. Hanne Troonbeeckx laat het U allemaal zien.