Barbara Sarafian nam in De laatste show afscheid van het bejubelde en massaal bekeken Dubbelleven.
Belgische Babe Barbara Sarafian (Gent, 16 april 1968) is een Vlaams actrice met Armeense roots. Voor haar rol in de film Aanrijding in Moscou, kreeg ze een award als beste actrice.
Initieel werkte ze mee aan meerdere radioprogramma's waaronder Sonja Duplex van Studio Brussel en De Nieuwe Wereld van Radio 1. In Vlaanderen wordt ze ook door haar televisiedebuut in de veel herhaalde reeks Alles kan beter (1998) vaak in een komische context geplaatst. Internationaal debuteerde ze in 8½ Women van Peter Greenaway (1999). Ze speelde ook in Fortress II (1999) en in CQ van Roman Coppola (2001).
Filmografie actrice Barbara Sarafian
Jaar Titel Rol Opmerkingen
2011 De Ronde fictiereeks
2011 De zonen van Van As sitcom
2011 Rundskop film
2011 Kiekens Myriam Opdebeeck sitcom
2010-2011 Tegen de sterren op Axelle Red / Justine Henin / Rani De Coninck / Sonja Kimpen / Belle Perez / Goedele Liekens / Belle Perez sketchprogramma
2010 Dubbelleven Karen Van Dyck televisieserie
2010 Zot van A. Lydia Leekens film
2009 Witse Christina Houtteman serie
2009 Meisjes Pascale film
2009 Wij van België Laurence de Tromond d'Arbanville televisieserie
2009 SM-rechter film
2008 Kinotipp (Duitsland) tv-episode Neulich in Belgien
2008 Vermist Moeder tv-episode Baby Alisha
2008 Aanrijding in Moscou Matty film
2007 Aspe Margot Vanderlint tv-episode Gestolen Dood
2004 Ellektra film
2003 Sedes & Belli Inge Wyffels tv-episodes Vluchtmisdrijf, Biecht en Belli
2003 Het kleine dove Wonder Moeder kortfilm
2002 Kijk eens op de doos televisieserie
2001 The Point Men (Frankrijk/Duitsland) Journaliste film
2001 CQ (Frankrijk) Commentator film
2000 Spike televisieserie
1999 8½ Women (Frankrijk) Clothilde film
1999 Fortress 2 (Verenigd Koninkrijk) Hart film
1999 Blinde Vinken als zichzelf televisieserie
1998 Alles kan beter als zichzelf televisieserie
1995 The Way To Dusty Death (Verenigd Koninkrijk) Goodyear meisje film
1994 Pasta! Sanne kortfilm
Dankzij een rij populaire en artistieke successen is Barbara Sarafian verkozen tot ALLERSTRAFSTE GENTENAAR, onze eigen Gentse variant op de filmoscars. De prijs werd dit jaar voor de tweede maal uitgereikt. Pierke verwoordde het treffend bij zijn presentatie: 'Ze deed de wereld geloven dat Moskou in Ledebergligt, vorig jaar leidde ze een dubbelleven, was ze zot van A, terwijl ze tegen de sterren op keek. Ge zoudt er een rundskop aan overhouden.'
Nadat 4.991 lezers de zeven winnaars in de categorieën Politiek, Economie, Cultuur, Muziek, Media & Entertainment, Academische Wereld en Sport hadden aangeduid, kringelde gisteravond omstreeks 19 uur witte rook op uit het hermetisch afgesloten vergaderlokaal van de vakjury in het Ghent Marriott Hotel.
Voorzitter Daniël Termont en zijn juryleden Ivan De Witte, Paul Van Cauwenberge, Katja Retsin, Sas van Rouveroij, Zaki, Peter Leyman en Annelies Rutten hadden geen vinnige discussies nodig om een waardige opvolger te kiezen voor Frank De Winne als Allerstrafste Gentenaar, het initiatief van onze krant dat een persoon bekroont die schittert in zijn of haar vakgebied en op die manier ook een grote uitstraling geeft aan de Arteveldestad waar hij of zij onlosmakelijk mee verbonden is.
Barbara Sarafian haalde het vorig jaar al in de categorie Cultuur. Nu won ze op alle terreinen. Met glans.
Sarafian: 'Ik ben hier geboren en hoewel ik hier vaak weg ben, heb ik de laatste tien jaar in Gent gewoond. Gent is voor mij altijd een terugkeerpunt geweest. Het eerste wat ik doe als ik na een lange periode terugkeer, is gaan tafelen in De Avonden en een terraske doen. Dan sluit ik de ogen en luister naar de geluiden: de bootjes die voorbijvaren, en de tongval van de Gentenaars. Maar nog Gentser is voor mij miezerig, grijs weer en glimmende natte kasseien. Daar kan niets tegen op.'
Het meest Gentse wat ze wellicht ooit heeft gedaan, was de film Aanrijding in Moscou, die tot ver in het buitenland is uitgegroeid tot een fenomeen. Hoe gaat ze om met het stilaan legendarische personage van Matti, de hoofdrol in die film?
'Het heeft me geliefd gemaakt in Gent. Dat is iets anders dan populair, iets waardevollers ook. Ik heb hier zoveel mooie reacties gekregen op die film en het personage van Matti. Vrouwen die me zeiden dat Matti hen had getroost in hun eigen leven of verzoend had met hun situatie.'
'Mensen verlangen van mij dat ik dat soort personages blijf spelen. En ik wil ook echt wel trouw blijven aan de hartelijkheid van Matti.'
Het veelbesproken Rundskop blijft onbetwist de nummer één van de Vlaamse bezoekersaantallen. Na ruim drie weken zijn al 268.000 mensen gaan kijken naar de film van Michael R. Roskam met in de hoofdrollen onder meer Matthias Schoenaerts en Barbara Sarafian. Sterk, want er intussen stevige concurrentie van True grit en Oscarwinnaar The King's Speech. Op 13 april wordt de film onder de titel Tête de Boeuf eveneens in Franstalig België gelanceerd, en half mei komt de film ook uit in Nederland.
Nadat 'Tegen de Sterren Op' met de award voor beste humor- en comedyprogramma ging lopen op de 'Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren', viel de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ook in de prijzen in de programmatop van donderdag 3 maart.
In de zesde aflevering worden 3 nieuwe bekende gezichten van een humoristisch spiegelbeeld voorzien. Barbara Sarafian kruipt in de huid van Belle Perez, Ivan Pecnik speelt David Davidse en Guga Baul ontpopt zich tot de tweede, misschien wel nog grappigere Tom Lenaerts.
Tom Lenaerts ontvangt David Davidse en Annemie Struyf in een uit de hand gelopen aflevering van 'De Pappenheimers'. Tegen alle verwachtingen in, vinden Bart De Wever en Elio Di Rupo dan toch een koek die ze misschien kunnen verdelen. Filip Van België onderneemt actie om ons land te redden en engageert Axelle Red als zijn muze. Op de gloednieuwe cd 'Corazon te quiero Flamenco' brengt Belle Perez op haar eigen onnavolgbare wijze een ode aan enkele Vlaamse klassiekers. In 'Vlaanderen Vakantieland' zet Erika Van Tielen haar leven op het spel om ons de meest pittoreske plekjes van Charleroi te tonen. Schlagercoryfeeën Nicole en Hugo gunnen ons een niets verhullende blik in hun dagelijkse universum. SP.A-voorzitter Caroline Gennez toont ons een erg verrassend verborgen talent. Showbizz Bart voelt zich als een showbizz-visje in het water als enthousiaste gastheer met dienst van deze aflevering van 'Tegen de Sterren Op'.
Goedele Liekens en VRT-journalist Robin Ramaekers mogen hun borsten nat maken: zij worden vanaf donderdag geïmiteerd in nieuwe afleveringen van het VTM-programma Tegen de sterren op.
Barbara Sarafian zal Goedele imiteren in haar talkshow Goedele nu, Robin Ramaekers komt indirect aan bod wanneer een valse Alex Agnew zijn schietincident in herinnering brengt tegenover een valse VTM-reporter Patrick Van Gompel. Ook Tom Lenaerts, Frieda Van Wijck, de Kampioenen, K3, Mega Mindy en Belle Perez worden geïmiteerd. In een parodie op Ergens onderweg gaat Sam Gooris met zoontje Kenji op biertocht naar München.
In het Antwerpse Sportpaleis zijn zondagavond de prijzen van Humo’s Pop Poll de Luxe uitgedeeld namens de lezers van het weekblad Humo. Bart De Wever won twee medailles als politicus én man van het jaar. Hij kwam ook de medaille voor lul van het jaar (Roger Vangheluwe) ophalen.
Tom Van Dyck en Barbara Sarafian waren beste acteur en actrice, Stromae had met Alors on danse het beste nummer, Selah Sue en Daan de beste stemmen.
Erika Van Tielen won net als vorig jaar de categorie ‘wie ziet u het naakt liefst uit de kleren gaan?’ Philippe Geubels, die de avond met Guy Mortier presenteerde, won als beste komiek en kreeg een aparte prijs voor 50.000 in de winkel verkochte dvd’s van zijn show Droog.
Studio Brussel won met met Music For Life de prijs voor beste radioprogramma en Stubru-stem Tomas De Soete haalde het als bekwaamste radiofiguur.
Tv-persoonlijkheid van het jaar ging naar Erik Van Looy en De Allerslimste Mens werd het beste tv-programma. Ook Jonas Geirnaert van Neveneffecten mocht twee keer juichen: als tekenaar van Kabouter Wesley en als personage in Basta.
Herman Brusselmans mag zich van de Humo-lezers beste auteur noemen.
Allemaal relatief voorspelbare winnaars dus, maar in de categorie 'Festivals' viel toch een verrassing te noteren: daar won Rock Werchter niet, maar ging de eer naar Pukkelpop.
De avond werd afgerond door Black Box Revelation, zelf bekroond tot beste groep.
Vanaf donderdag 3 maart 2011 programmeert vtm nieuwe afleveringen van 'Tegen de Sterren Op', onze humoristische reeks die afgelopen vrijdag tijdens de vierde editie van de 'Nacht van de Televisie Sterren' in de prijzen is gevallen.
Net als in de wereld van de politiek gingen onze acht performers een tijd in afzondering voor keiharde onderhandelingen over nieuwe, spraakmakende imitaties en parodieën. De hieronder vermelde 'slachtoffers' kunnen alvast rekenen op een op maat gesneden imitatie: Caroline Gennez krijgt de kans om in ‘Goedele Nu’ haar standpunt over ‘pesten op het werk’ te verdedigen ; Belle Perez zal binnenkort Vlaanderen verblijden met een reeks klassieke schlagers voorzien van een Latino-jasje ; David Davidse, ‘a guy so nice they named him twice’ krijgt een opdracht als stemcoach voor een tekenfilm ; Bent Van Looy, de Kuifje van de Belgische popscene leert opnieuw praten ; Rani De Coninck mag haar meest spontane lach demonstreren in de ultieme aflevering van ‘Zot van Vlaanderen’ ; en in de nieuwe parodie op ‘De Pappenheimers’ mogen de stoute vragen en het vettige lachje van Tom Lenaerts zeker niet ontbreken.
Ook de succesvolle televisieprogramma’s van het voorbije jaar krijgen een gepaste persiflage of parodie in ‘Tegen de Sterren Op’. Geen enkel genre is uitgesloten: van de ernstige journalistiek uit ‘Het Nieuws’ of de populaire quiz ‘De Pappenheimers’ over de succesvolle reality van ‘Mijn Restaurant!’ tot de harde politiefictie in ‘Code 37’.
De bekende Vlaamse gezichten van Vlaanderen worden in ‘Tegen de Sterren Op’ voorzien van een humoristisch spiegelbeeld dankzij onze acht performers: Walter Baele, Barbara Sarafian, Nathalie Meskens, Ivan Pecnik, Clara Cleymans, Guga Baul, Jonas Van Geel en Chris Van Espen.
Walter Baele is nog altijd de sympathieke tweelingbroer van Prins Filip. Hij voorziet ook onder meer de politici Elio Di Rupo en Pieter De Crem van een passend spiegelbeeld en maakt eveneens zijn opwachting als Tia Hellebaut of als aartsbisschop Léonard.
Barbara Sarafian was in de eerste reeks onder meer Justine Henin en Sonja Kimpen. Dit seizoen zorgt ze daarnaast voor gedreven interpretaties van o.m. zangeres Belle Perez, talkshowhost Goedele Liekens, politica Laurette Onkelinkx en Frieda Van Wyck.
Nathalie Meskens blijft schitteren als Prinses Mathilde, Annemie Struyf en An Lemmens, maar ze voorziet in dit nieuwe seizoen ook presentatrice Dina Tersago, 'Sterren op de Dansvloer'-jurylid Anoushka Balsing en Karen Damen van K3 van een imitatie.
Ivan Pecnik zal zeker zijn opwachting maken als politicus Bart De Wever, journalist Patrick Van Gompel en Hugo van Nicole, maar zal ons in de nieuwe afleveringen ook verblijden met zijn imitaties van Jean-Marie Dedecker en David Davidse.
Clara Cleymans blijft Erika Van Tielen en Nicole van Hugo van een humoristisch spiegelbeeld voorzien, maar ook politica Inge Vervotte, Mega Mindy en Lady Gaga liggen binnen haar bereik.
Guga Baùl heeft de afgelopen maanden de dialecten en het taaltje van bekend Vlaanderen bestudeerd en dat levert nieuwe imitaties op van Alex Agnew en Tom Lenaerts.
Jonas Van Geel blijft zowel mannen als vrouwen voor zijn rekening nemen. We kennen hem al als Erik Van Looy en Caroline Gennez, maar dit seizoen is hij ook te zien als onder meer Josje Huisman van K3, Herman Van Veen, Bent Van Looy, Regi, en Michel Daerden.
Chris Van Espen tenslotte verkoopt zichzelf dit seizoen als Justin Bieber. Maar hij blijft ook Showbizz Bart, Sam Gooris, Steven Van Herreweghe en Jezus met een spiegelbeeld belonen.
AFLEVERING 1 OP DONDERDAG 3 MAART 2011
In 'Ergens onderweg' trekt Sam Gooris met zijn zoon Kenji naar de bierfeesten in Munchen voor wat quality time. Nu hij nog steeds minister van Defensie is, vindt Pieter De Crem het dringend tijd om alle weerbare mannen in België op te roepen om zich bij het leger aan te sluiten. Gunter Lamoot heeft een 'Vraag van vandaag' voor Mega Mindy. Topchef Peter Goossens kan iets bijzonders en wil dit graag aan de kijkers tonen. Patrick Van Gompel heeft een interview met komiek en stemvirtuoos Alex Agnew, naar aanleiding van diens voorstelling in het Antwerpse Sportpaleis. In 'Goedele Nu' wordt er met Caroline Gennez gepraat over pesten op het werk. Erika Van Tielen geeft zich bloot en gunt ons een exclusieve blik op haar 'Dag in beeld'. Sergio Herman, de Robbie Williams van de Zeeuws-Vlaamse gastronomie, brengt een eigenzinnige versie van het nummer 'Haus am see'.
AFLEVERING 2 OP DONDERDAG 10 MAART 2011
Tom Lenaerts ontvangt David Davidse en Annemie Struyf in een uit de hand gelopen aflevering van de 'Pappenheimers'. Tegen alle verwachtingen in vinden Bart De Wever en Elio Di Rupo dan toch een koek die ze misschien kunnen verdelen. Prins Filip onderneemt actie om ons land te redden en engageert Axelle Red als zijn muze. Met haar gloednieuwe CD brengt Belle Perez op haar eigen wijze een ode aan enkele Vlaamse klassiekers. In ‘Vlaanderen Vakantieland’ zet Erika Van Tielen haar leven op het spel om ons de meest pittoreske plekjes van Charleroi te tonen. Schlagercoryfeeën Nicole en Hugo gunnen ons een niets verhullende blik in hun dagelijkse universum. SPA-voorzitter Caroline Gennez toont een verrassend verborgen talent en Showbizz Bart voelt zich als een vis in het water als enthousiaste gastheer van deze aflevering van ‘Tegen de Sterren Op’.
Rundskop, de veelbesproken film van de Truiense regisseur Michaël R. Roskam blijft de onbetwistbare nummer 1 van de Vlaamse bezoekersaantallen. Na ruim drie weken trekt het misdaaddrama nog steeds het meest aantal bezoekers in de Vlaamse bioscopen. Zo'n 268.000 mensen kochten inmiddels een kaartje voor de film.
Rundskop is een spannend noodlotstragedie over verloren onschuld en vriendschap, over schuld en boete, misdaad en straf, maar ook over conflicterende verlangens en de onmogelijkheid van herstel. In de hoofdrollen zien we Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval, Barbara Sarafian, Sam Louwyck en Jeanne Dandoy.
Tête de Boeuf
Op 13 april wordt de film onder de titel Tête de Boeuf tevens in Franstalig België gelanceerd, met name in Luik, Bergen, Charleroi en Namen. En filmverdeler Moonlight Films zal half mei de film ook in de Nederlandse bioscopen uitbrengen.
Rundskop is een productie van Bart Van Langendonck voor Savage Film, in co-productie met Eyeworks, Artémis Productions en het Nederlandse Waterland Film.
De film kwam o.a. tot stand met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds
Dit seizoen krijgen we een grotere inkijk in het hoofd en het priveìleven van de ‘Zone Stad’-personages. Zo krijgen we te zien dat Fien -gespeeld door Lien van de Kelder- heel anders in het leven staat dan vorig jaar en niet enkel uiterlijk maar ook innerlijk veranderd is. En niet alleen de kijker, maar ook Tom zelf, komt meer te weten over zijn achtergrond en priveìleven, wanneer hij zich vastbijt in het verleden van zijn vader.
Koen De Graeve drukt zijn stempel op dit zesde seizoen
Hij mocht het afgelopen jaar naar huis met verschillende awards, waaronder die van de Vlaamse Televisie Sterren, Humo’s Pop Poll Deluxe en de Vlaamse Filmprijzen, allemaal met het opschrift ‘beste acteur’. Of hij eìcht een goed ac- teur is, mag inspecteur Fien beslissen, wanneer zij zich voor haar eindwerk profiling verdiept in de psyche van Maarten De Ryck, ook wel ‘De Keldermoordenaar’ genoemd. Die probeert Fien van zijn onschuld te overtuigen, maar heeft de federale effectief de foute man achter slot en grendel gezet? Of speelt hij een spel met Fien?
Dat ‘Zone Stad’ ook bij andere Vlaamse acteurs en actrices op hun verlanglijstje staat, mag duidelijk zijn. In dit zesde seizoen pakt de crimireeks uit met een indrukwekkend arsenaal aan namen: Jeroen Perceval, Frank Vercruyssen, Veerle Dobbelaere, Stany Crets, Barbara Sarafian, GeÌne Bervoets, Axel Daeseleire, An Miller, Kateleine Verbeke, Iwein Segers, Bart Cannaerts, Tom Van Bauwel, Valentijn Dhaenens, Marijn De Valck, Marilou Mermans, Antje De Boeck, Marieke Dilles, KadeÌr Gürbüz, Sandrine Andreì, Greta Van Langendonck,... Het is maar een greep uit de talrijke gastacteurs die verweven zijn in de verhaallijnen, die ook dit zesde seizoen voor de nodige dosis adrenaline op eìn voor het scherm zullen zorgen.
De castlijst van 'Dubbelleven' telt heel wat ronkende namen, waaronder Lucas Van den Eynde ('Van Vlees en Bloed', 'Het Eiland', 'Aspe'), Barbara Sarafian ('Aanrijding in Moscou', 'Meisjes'), Lotte Heijtenis ('De Smaak van De Keyser', 'Jes'), Geert Van Rampelberg ('Oud België', 'De Parelvissers'), Jurgen Delnaet ('Aanrijding in Moscou'), Chris Lomme ('Soeur Sourire', 'Katarakt'), Arnold Willems ('Oud België'), Jos Verbist ('Van Vlees en Bloed', 'Oud België'), Pieter Genard ('Dagen zonder lief'), Joren Seldeslachts ('Blinker'-films), Tine Laureyns ('Familie') en Lynn Van Royen ('180', 'De Helaasheid der Dingen').
De makers
'Dubbelleven' is een reeks van Eyeworks Film & TV Drama voor Eén. De reeks is gebaseerd op een idee van Hilde Pallen en Philippe De Schepper en de scenario’s zijn van de hand van Hilde Pallen ('Kinderen Van Dewindt', 'Thuis'), Bas Adriaensen ('Vermist', 'Witse'), Pieter De Graeve ('Vermist', 'Witse'), Mathias Claeys ('Thuis') en Philippe De Schepper ('Vermist').
Joël Vanhoebrouck ('Vermist', 'Code 37') neemt de regie voor zijn rekening, Ruben Impens ('Helaasheid der Dingen', 'Aanrijding in Moscou',...) is director of photography en Philippe De Schepper ('Vermist') is producer. 'Dubbelleven' wordt volledig op locatie gedraaid en kan daarvoor rekenen op de medewerking van de stad Mechelen.
donderdag 1 mei 2014
Abonneren op:
Posts (Atom)